See retsept pärineb Cheryl Lindbaldi äsja eesti keeles ilmunud raamatust Juustukoogid ja eeldab Kahlua kasutamist. Sama edukalt kõlbavad ka teised kooreliköörid.

Vaja läheb:

Põhi:

100 grammi õhukesi küpsiseid (näiteks Maria, Digestive)

1 supilusikas kakaod

1 teelusikas suhkrut

näpuotsatäis soola

Täidis:

400 grammi täisrasvast toorjuustu (mina kasutan Philadelphia oma)

1 ½ detsiliitrit suhkrut

2 supilusikat maisitärklist

2 muna

1 detsiliiter koorelikööri

Glasuur:

1 detsiliiter vahukoort

150 grammi valget shokolaadi

2 sl koorelikööri

Talita nii:

Vala suurele ahjuplaadile paari sentimeetri jagu vett ja aseta see ahju alumisele siinile. Kuumuta ahi 180 kraadile. Purusta küpsised kas käsitsi või köögikombainis ja sega sulatatud võiga. Lisa suhkur, kakaopulber ja sool ning sega korralikult läbi. Suru saadud tainas väikese (18 või 20 sentimeetrise) ahjuvormi põhja. Aseta vorm ahjurestile, mis asetseb veega täidetud ahjuplaadi kohal. Küpseta umbes 10 minutit.

Juustukook kooreliköörigaSamal ajal valmista täidis. Selleks mikserda toorjuust ja suhkur õhuliseks, kasuta selleks kindlasti toatemperatuuril toorjuustu. Mikserda hulka tärklis ja munad. Munad lisa ükshaaval mikserdades vahepeal täidist umbes minuti. Lõpuks lisa liköör ja kalla täidis koogi põhjale. Küpseta kooki umbes üks tund, kook on valmis, kui ta on keskelt äsja tahkeks muutunud. Mina teen nüüd ahjuukse lahti ja lasen koogil umebs tunni jahtuda.

Glasuuri valmistamiseks kuumuta madalal kuumusel vahukoor, lisa sellele tükeldatud shokolaad ja liköör ning kuumuta shokolaadi sulamiseni. Lase segul jahtuda ja veidi pakseneda ning määri seejärel glasuur koogile. Kook peaks enne tarvitamist üleöö külmkapis seista.