Sidrunimaitseline läätse püreesuppTegemist on juudi rahvussupiga, millele annavad erilise maitse vürtsköömned.

 Vaja läheb :

3 supilusikat oliivõli

1 sibul

2 sellerivart

2 porgandit

8 küüslauguküünt (kogusest ei maksa ehmatada!)

1 kartul

250 grammi oraanzhe läätsesid (rohelised sobivad ka, aga supp ei tule nii ilus)

1,5 liitrit köögiviljapuljongit

2 loorberilehte

1 – 2 sidrunit

½ teelusikat jahvatatud vürtsköömneid

cayenne pipart või veidi Tabascot

soola ja pipart

 

Talita nii:

Kuumuta potis õli ja hauta selles mõni minut madalal kuumusel hakitud sibulat. Lisa hakitud varsseller, õhukeseks viilutatud porgand, 4 hakitud küüslauguküünt ning tükeldatud kartul. Kuumuta madalal kuumusel umbes viis minutit. Nüüd lisa puljong ja läätsed ning lase supil keema tõusta. Kata pott kaanega ja keeda umbes pool tundi madalal kuumusel. Lisa supile loorberilehed, järelejäänud küüslauk ja pool sidrunitest. Originaalretseptis on soovitatud lisada poolitatud sidrun, mina lisasin sidrunimahla, kuna kartsin, et muidu läheb supp liiga hapuks. Lase supil veel umbes kümme minutit keeda. Nüüd eemalda loorberilehed ja lisa supile teise sidruni mahl. Püreeri supp kas saumikseriga või köögikombainis. Pane supp tagasi pliidile ja lisa sellele vürtsköömned ning paar tilka Tabascot või näpuotsatäis cayenne`pipart.  Maitsesta soola ja pipraga.