Kuna kodus valitses õunauputus otsustasime küpsetada suure õunakoogi. Sobiva retsepti leidsime Angeelika Kangi, Lia Virkuse ja Maire Suitsu raamatust Õunakoogid.
Vaja läheb:
Tainas
10 detsiliitrit nisujahu
3 ½ detsiliitrit suhkrut
3 teelusikat küpsetuspulbrit
2 teelusikat söögisoodat
3 teelusikat vanillisuhkrut
300 grammi võid
2 muna
2 ½ detsiliitrit keefiri
Kate
8 keskmist õuna
1 supilusikas kaneeli
750 grammi kohupiima (5%)
2 supilusikat sidrunimahla
2 detsiliitrit suhkrut
3 muna
Talita nii:
Sega jahu suhkru, vanillisuhkru, küpsetuspulbri ja soodaga. Sulata või, lase sel veidi jahtuda ja lisa taignale. Sega valmis purutaoline tainas ja jaga see kaheks osaks. Nüüd kuumuta ahi 200 kraadini. Lisa ühele poolele purutaigna kogusest lahtiklopitud munad ja keefir ning sega läbi. Aseta kõrgema äärega ahjuplaadile küpsetuspaber ja laota sinna tainas. Puhasta õunad ning lõika need õhukesteks sektoriteks. Laota viilutatud õunad taignale ja raputa üle kaneeliga. Katte valmistamiseks klopi munad suhkruga läbi, sega hulka kohupiim ja sidrunimahl. Laota kohupiimamass õuntele. Kata kohupiim ülejäänud purutaignaga. Küpseta kooki 30 – 35 minutit, kuni see on pealt kuldkollane. Serveerida võib näiteks vanillijäätisega.
Kommentaare veel pole.
Kirjuta oma kommentaar