Selle retsepti sain aastaid tagasi Hollandist ja sellest ajast peale on see jäänud üheks minu lemmikuks pastakastmeks.
Vaja läheb:
300 grammi lõhefileed
180 grammine tops vähisabasid (mitte kooremarinaadis)
180 grammine tops krevette (mitte kooremarinaadis)
3 detsiliitrit valget kuiva veini
kümmekond basiilikulehte
2 detsiliitrit vahukoort
3 tomatit või 5 ploomtomatit
soola
pipart
suhkrut
300 grammi spagette
Talita nii:
Kalla kõrge äärega pannile vein, lisa basiilikulehed ning lase vein madalal kuumusel keema. Maitsesta lõhe soola ja pipraga ning aseta nahatu pool allpool pannile veini sisse. Keeda madalal kuumusel umbes seitse minutit. Eemalda lõhe pannilt ja lase sellel veidi jahtuda. Tee lõhe kahvli abil suupärasteks tükkideks. Tomatid võib soovi korral koorida ning seejärel tuleks need hakkida väikesteks kuubikuteks. Lisa pannil olevasse veini vahukoor ja tomatid ning lase kastmel 15 minutit madalal kuumusel keeda. Maitsesta kastet soola ja pipraga ja soovitavalt ka umbes supilusikatäie suhkruga. Suhkur on valikuline komponent, aga minu meelest jääb selle puudumisel kaste liiga hapuks. Kui kaste on maitsestatud lisa sellesse krevetid ja vähisabad (ilma marinaadita) ning lõhetükid. Sega kastet, kuid ära enam keeda, vastasel korral muutuvad krevetid ja vähisabad tuimaks ja maitsetuks. Keeda spagetid ja serveeri koos kastmega.
Kommentaare veel pole.
Kirjuta oma kommentaar