Selle retsepti sain aastaid tagasi Hollandist ja sellest ajast peale on see jäänud üheks minu lemmikuks pastakastmeks.Spagetid kooreses lõhe kreveti kastmes

 Vaja läheb:

 300 grammi lõhefileed

180 grammine tops vähisabasid (mitte kooremarinaadis)

180 grammine tops krevette (mitte kooremarinaadis)

3 detsiliitrit valget kuiva veini

kümmekond basiilikulehte

2 detsiliitrit vahukoort

3 tomatit või 5 ploomtomatit

soola

pipart

suhkrut

300 grammi spagette

 Talita nii:

 Kalla kõrge äärega pannile vein, lisa basiilikulehed ning lase vein madalal kuumusel keema. Maitsesta lõhe soola ja pipraga ning aseta nahatu pool allpool pannile veini sisse. Keeda madalal kuumusel umbes seitse minutit. Eemalda lõhe pannilt ja lase sellel veidi jahtuda. Tee lõhe kahvli abil suupärasteks tükkideks. Tomatid võib soovi korral koorida ning seejärel tuleks need hakkida väikesteks kuubikuteks.  Lisa pannil olevasse veini vahukoor ja tomatid ning lase kastmel 15 minutit madalal kuumusel keeda. Maitsesta kastet soola ja pipraga ja soovitavalt ka umbes supilusikatäie suhkruga. Suhkur on valikuline komponent, aga minu meelest jääb selle puudumisel kaste liiga hapuks. Kui kaste on maitsestatud lisa sellesse krevetid ja vähisabad (ilma marinaadita) ning lõhetükid. Sega kastet, kuid ära enam keeda, vastasel korral muutuvad krevetid ja vähisabad tuimaks ja maitsetuks. Keeda spagetid ja serveeri koos kastmega.