Lihtsalt valmiv ja tervislik supp, mille teravust saab igaüks vastavalt oma maitsele karriga reguleerida.Karrine porgandi püreesupp

 Vaja läheb:

 2 supilusikat õli

500 grammi porgandeid

1 suurem õun

1 suurem sibul

1 liiter kanapuljongit

0,5 -1 teelusikat  karripulbrit

1,5 detsiliitrit vahukoort (soovi korral)

soola

pipart

tsipa suhkrut

 

Krutoonideks

 1 teelusikatäis võid

3 viilu saia

küüslaugusoola

 Talita nii:

 Lõika sibul pooleks ja viiluta see õhukeseks. Õun koorida ja samuti lõigata õhukeseks viiluks. Sama teha porgandiga. Järgmiseks kuumuta õli madalal kuumusel ning lisa sellele karripulber. Kuumuta pidevalt segades paar minutit. Selline karrikogus annab supile õrnalt terava järelmaitse. Kes on teravamate elamuste otsingul peaks seda kogust kahekordistama. Järgmiseks lisada potti viilutatud õun, sibul ja porgand. Sega köögiviljad korralikult läbi, et need saaksid karriga kaetud. Aseta potile kaan ja kuumuta madalal kuumusel umbes pool tundi kuni köögiviljad on pehmed. Vahepeal valmista kanapuljong. Kui köögiviljad on pehmed eemalda pott tulelt ja kalla sinna pool puljongist. Püreeri supp köögikombainis või saumikseriga. Kes soovib supile eriti peenikest tekstuuri saada võib selle läbi sõela kurnata. Nüüd k aseta supp tagasi pliidile ja lisa juurde teine pool puljongist. Kuumuta keemiseni ja lisa koor. Kes soovib tervislikku joont jälgida võib lisada vahukoore asemel  rõõsa koore või jätta selle sootuks ära. Nüüd peaks supi uuesti keemiseni kuumutama ja siis maitsestama soola, pipra ja vähese suhkruga.

Krutoonide jaoks sulata pannil veidi võid ja aseta sinna saiaviilud. Saiaviiludele raputa näpuotsatäis küüslaugusoola. Prae saiad mõlemilt poolt pruuniks, eemalda need pannilt ja lõika väikesteks kuubikuteks. Serveerimisel puista kuubikud supile.