Sellised pannkoogid sobivad imeliselt pühapäevahommikusse ja maitsevad eriti hästi koduskeedetudHapupiimapannkoogid maasikamoosiga!

Vaja läheb:

5 detsiliitrit jahu
1 teelusikas küpsetuspulbrit
0,5 teelusikat soola
2 teelusikat vanillisuhkrut
6 detsiliitrit hapupiima
50 grammi võid
1 munakollane
1 muna

Talita nii:

Sega kõik kuivained korralikult läbi. Teises nõus sega sulatatud või munakollasega. Klopi läbi muna ja sega see hapupiimaga, Nüüd sega hapupiima -munasegu sulatatud või ja munakollase seguga. Lisa segades järk – järgult juurde kuivained ja sega pannkoogitainaks. Tainas jääb suhteliselt paks!

Nüüd küpsetamisest. Mina pean selliste pannkookide jaoks parimaks malmist pannkoogipanni. Malmist pann jaotab kuumust ühtlaselt ja erinevalt teflonpannist ei kipu koogid nii kergesti kõrbema. Küpsetemaisel eelistan õli asemel kasutada võid. Selliseid kooke tasub küpsetada keskmisel kuumusel, et vältida olukorda kus kook läheb väljas kõrbema, ent jääb seest tooreks. Ühele pannkoogile arvesta umbes üks supilusikas tainast, arvesta, et kook kerkib pannil.